Vanaf vrijdag 29 oktober 2021 zijn ook in Oosterzele bijkomende maatregelen van kracht in de strijd tegen de corona-pandemie. Zo moeten een uitbreiding van de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket de corona-herfstgolf helpen indijken. De maatregelen in Oosterzele lopen gelijk met deze op nationaal niveau. De beslissing werd genomen op het politiecollege van de zone Rhode & Schelde.

Maatregelen ook in Oosterzele hetzelfde

Ook in Oosterzele circuleert het virus de laatste weken heviger door het toegenomen aantal contacten en activiteiten binnenshuis van burgers. Het is nodig dat iedereen weer waakzaam en voorzichtig is, en de nationale richtlijnen volgt over het dragen van een mondmasker, het Covid Safe Ticket en telewerken.

Op meer plaatsen mondmasker dragen

Naast op het openbaar vervoer en bij een bezoek aan medische en niet-medische contactberoepen dragen Oosterzelenaars nu ook een mondmasker op plaatsen zoals winkels, zorginstellingen, in publiek toegankelijke ruimtes van de gemeente en bedrijven, in gebouwen waar culturele, feestelijke, sportieve en recreatieve activiteiten plaatsvinden, in de bibliotheek en tijdens erediensten.

Covid Safe Ticket

Een Covid Safe Ticket is nodig bij publieke evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. Bij gebruik van een Covid Safe Ticket vervalt de mondmaskerplicht.

Een Covid Safe Ticket is vanaf 1 november ook verplicht in alle horeca en fitnesscentra. Het personeel daar draagt al een mondmasker vanaf 29 oktober.

Telewerken

Het is ook sterk aanbevolen voor alle medewerkers van ondernemingen, verenigingen en dienstverleners om te telewerken. Dat helpt om het aantal contacten op de werkvloer en het openbaar vervoer te verminderen.Meer info over de maatregelen vinden burgers terug op de website www.info-coronavirus.be/nl.

Beslissing Politiecollege

Bovenstaande beslissingen werden genomen tijdens het politiecollege van woensdag 27 oktober, waar de burgemeesters van de zone Rhode & Schelde in zetelen. Naast Oosterzele omvat die zone ook Destelbergen, Melle en Merelbeke.

Oosterzele: met haar 13.740 inwoners en 55 besmettingen tekent het een ‘incidentie’ op van 400 per 100.000 (bron: Sciensano)

Situatie op 28 oktober

Volgens Sciensano telt Oosterzele momenteel 55 nieuwe covid besmettingen in de laatste 14 dagen: een stijging met 162%. Dat vertaalt zich in 400 besmettingen per 100.000 inwoners.

Het doet daarbij beter dan Moerbeke, Brakel of Herzele die allen meer dan 700 besmettingen per 100.000 optekenen. Gent en Wetteren zitten daarentegen nog onder de 300. De vaccinatiegraad in Oosterzele ligt nu op 95,4% bij volwassenen.

Originele eindejaarsideeën op 9860.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *