Vandaag werd een nieuwe politieke beweging voorgesteld in het Erfgoedhuis in Moortsele. Onder de noemer ZorgSaam bundelen CD&V Ooosterzele, N-VA Oosterzele en geëngageerde burgers hun krachten om samen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober te trekken. Lijsttrekker is Christ Meuleman (CD&V); Nele Van de Voorde (N-VA) staat op de tweede plaats.

Er werd bijna 1 jaar gewerkt aan dit project, achter de schermen. Hoog tijd dus om er mee naar buiten te komen. “Vanuit drie verschillende invalshoeken schreven we een sterk en ambitieus verhaal voor onze gemeente waarbij samenwerking en ambitie centraal staan”, leest het communiqué. Het logo van de beweging toont die drie elementen met een oranje, gele en grijze kegel die verwijzen naar de christendemocratische, Vlaams-nationale en “geëngageerde” invalshoek. Met dat laatste wordt verwezen naar burgers die zich willen engageren in deze beweging, maar (nog) niet aan een traditionele partij gebonden zijn.

Logo van de nieuwe politieke beweging waarin CD&V, N-VA en “geëngageerden” zich terugvinden

Met de slogan “Samen zorgen voor jouw thuis” geeft de beweging aan aandacht en zorg te besteden aan de behoeften van elke inwoner. De ZorgSaam-ploeg combineert frisse, nieuwe gezichten met ervaren kandidaten en een aantal experten uit hun vakgebied die hun kennis, expertise en visie ten dienste stellen van de gemeente.

Voorzitter Jo De Munter (N-VA) en Marc De Clercq (CD&V)

Jo De Munter, voorzitter van N-VA Oosterzele leidde de voorstelling in onder de muziek van The Scene met ‘Mijn Straat’ en de verwijzing naar een klein festival 30 jaar geleden. Voorzitter van CD&V Oosterzele Marc De Clercq lichtte toe dat het “samen” (Saam) betekent dat het programma mee gevormd wordt door de burgers. De beweging zal met haar ontwerpprogramma de boer opgaan met vraag om feedback en nieuwe ideeën.

Vijf hoofdthema’s

Als “geëngageerde” nam Greet Moens het woord. Zij woont in Gijzenzele en zetelt in de ouderraad van de Vrije Basisschool Oosterzele. Greet overliep de 5 thema’s waarrond het programma gebouwd wordt, zijnde gelukkige inwoners, warme buurten, landelijkheid, veiligheid en ondernemen. Elke maand zal er een thema in detail toegelicht worden.

De ganse ploeg van ZorgSaam op de foto in de tuin van het Erfgoedhuis van Moortsele

De voorzitters van CD&V en N-VA leidden vervolgens hun respectievelijke kopman en -vrouw in, zijnde lijsttrekker Christ Meuleman voor CD&V en op de tweede plaats Nele Van de Voorde voor N-VA.

Christ Meuleman en Nele Van de Voorde leiden de nieuwe beweging naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober.

Verder werden nog enkele nieuwe gezichten voorgesteld zoals Danny Meersman (Landelijke Gilde), Filip Van Bockstaele (professor UGent), Iris Eeckhout (garage De Vos Balegem), Eveline De Pelsmacker (Farys), Aline Vermeulen (GILO Scheldewindeke) en Greet Moens. Meer nieuws volgt bij de voorstelling van de website binnen enkele weken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *