Voor het 13de seizoen op rij is de programmatie die GC De Kluize het komende seizoen voorschotelt volledig gewijd aan en bedoeld voor de toeschouwers, met de geruststellende gedachte dat alles wat op het podium gebeurt, ‘maar’ theater is. Wat het met iemand doet en bij uitbreiding met de gemeenschap (het ‘eerste personage’), is wat telt.

Als thema koos het Kluizeteam dit keer voor ‘’zie ne keer hier – hoor ne keer hier’. Op de cover van de seizoensbrochure prijkt een figuur die op stelten boven een massa met ‘oog- en oorkleppen’ op, uittorent. Het is een warme oproep om écht te kijken, écht te luisteren, te laten beroeren, aan te zetten tot kritisch luisteren en kijken … In deze tijden meer dan ooit!

Het aanbod

Blijvers zijn de coproducties met onze lokale verenigingen,  de cultuurhuizen van de buren (CC Nova, CC Zoetegem), de academie voor muziek, woord en dans van Zottegem en Route 42, de collega’s van de bibliotheek.

Dit seizoen heeft De Kluize met ‘Wortels’ in ‘Het Winterhof’ op Hettingen, met ‘Perdju’ in de voormalige Bazar Sint-Antonius en met ‘Fratsen’ in De Steenput bij Conny en Rudy maar liefst drie bijzondere voorstellingen op al even bijzondere locaties.

Verder is er naast de gevestigde waarden (Het Zesde Metaal, Co. Cecilia, Isolde Lasoen, Novastar, Sylver, Tom Van Dyck, Bruno Vanden Broecke, Karen Damen, Boeva, Arnout Van den Bossche, Riet zingt Liesbeth List, Gunther Neefs met band, … ) dit jaar extra aandacht voor nieuw talent en (semi-)autobiografisch werk. Serdi kan dé ontdekking van het nieuwe seizoen worden, Alabama van Fien Leysen en Pieces of a man van David Labi zijn een warmmenselijke queeste naar een vaderfiguur, in Adjusting Hope doet Dirk Roofthooft hetzelfde, maar dan naar een moeder.

Voetvolk brengt met Into the open een stomende dansvoorstelling naar De Kluize en nodigt het publiek aansluitend uit om het (dans-)feestje verder te zetten op het podium. Een unieke kans om de zaal eens van een andere kant te bekijken.

Nog een aanrader is de meest recente worp van huisgezelschap Ontroerend Goed, die met Thanks for being here een ultieme ode brengen aan het publiek.

Praktisch

De abonnementen blijven dezelfde, je bent abonnee vanaf 4 voorstellingen, dat is een klein abonnement, een groot abonnement is er vanaf 6 voorstellingen, het XL abonnement vanaf 8 voorstellingen.

Abonnementen worden verkocht vanaf  vrijdagochtend 31 mei. De losse en online ticketverkoop start op 12 juni.

De seizoensbrochures vallen vanaf volgende week in alle Oosterzeelse bussen.

Voor elk wat wils dus op vlak van muziek, theater, humor, cabaret, familie en dans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *