Orville Cottenie en Els De Corte worden als lijsttrekker en lijstduwster naar voor geschoven door het nieuw politiek collectief #pro9860 in Oosterzele.

De nieuwe formatie komt in Oosterzele voor de allereerste keer op met de lokale verkiezingen van 13 oktober. Tijdens een persmoment in Moortsele schoof het meteen zowel een man als een vrouw naar voor en lichtte het een tipje van de sluier op met betrekking tot het verkiezingsprogramma.

Lijstduwer Els De Corte en lijsttrekker Orville Cottentie

Orville Cottenie is vandaag reeds aan de slag in het gemeentebestuur als onafhankelijk schepen. “Ik ben heel erg trots dat het team van #pro9860 mij unaniem naar voor schuift als kopman en fier op de bijzonder sterke ploeg die we op anderhalf jaar tijd op de been kregen. Je moet maar eens een kijkje nemen in de sectie ‘onze mensen’ op www.pro9860.be. Na jarenlange politieke tegenstellingen en strijd in onze gemeente is het tijd voor een beleid dat die verschillen overstijgt en verbindend werkt. Wij denken niet blauw of oranje, geel, rood of groen… Wij denken na over blauwe, rode, gele, oranje én groene ideeën. Wij denken Oosterzele!’

Gemeenteraad starten met vragen burgers

Een visie die Els De Corte, die als lijstduwster wordt uitgespeeld, onderschrijft.  “Het is voor mij een eer om als lijstduwster op de lijst te staan omdat ik sterk geloof in de aanpak van #pro9860. In die rol wil ik vooral laten zien dat ik de nieuwe politieke beweging ondersteun. Het gaat niet enkel om een persoonlijke ambitie, maar om een gezamenlijke visie voor een beleid dat meer betrokkenheid met en voor de burger stimuleert. Inspraak, meedenken en meebeslissen moet voor iedereen mogelijk zijn. Een van de belangrijkste prioriteiten van ons verkiezingsprogramma is dan ook een compleet nieuwe beleidscultuur. Concreet denken we bijvoorbeeld aan een gemeenteraad die elke vergadering begint met een aantal actuele vragen van de inwoners zelf.”   

Nu de lijsstrekker en lijstduwster bekend zijn is #pro9860 klaar voor verdere stappen. Na het afronden van verschillende opleidingen en maandenlange voorbereidingen in diverse werkgroepen zal er tijdens de zomer steeds meer en meer informatie beschikbaar komen, zowel over de standpunten als over de kandidatenlijst voor 13 oktober.  

Als een bijkomende aankondiging staat er op zaterdag 7 september ‘expeditie #pro9860’ en op zondag 8 september een ‘ontbijt XXL’ gepland in De Kluize. Op zaterdag zal elke inwoner het verkiezingsprogramma tot in de details kunnen ontdekken en persoonlijk contact kunnen maken met alle kandidaten. Op zondag is er een smakelijk en informeel ontmoetingsmoment voor iedereen die de ploeg van meer dan 30 bestuursleden wil leren kennen.

Klavertje vier

De nieuwe formatie licht vandaag ook een tipje van de sluier met betrekking tot het verkiezingsprogramma, daarbij verder bouwend op de pancartes ‘Er ontpopt zich iets unieks in Oosterzele’ die men de laatste weken her en der in de gemeente zag opduiken. “We hangen ons programma op aan een klavertje vier met desbetreffende hartjes; het symbool dat staat voor eenheid, om via samenwerking een aangenaam en gezond leven voor alle burgers te waarborgen. En, je weet maar nooit waar dat goed voor is, het is ook nog eens een geluksbrenger!”, besluit Orville Cottenie.

De vier blaadjes van het klavertje staan voor een nieuwe beleidscultuur, dynamische samenleving, toewijding aan welzijn en landelijkheid als troef. Dat zijn de clusters waaronder de lijst haar verkiezingsthema’s groepeert.

#pro9860 is bezig met ‘Oor on tour’ langs Oosterzeelse cafés om te luisteren wat er leeft bij de inwoners van Oosterzele.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *