Vanaf deze week kunnen inwoners van Oosterzele genieten van een boek, tijdschrift of krant in de nieuwe bijenvriendelijke leestuin van de bibliotheek. De inrichting verhoogt niet alleen de esthetische waarde van de tuin, maar heeft ook een positieve impact op het milieu en de biodiversiteit.

De leestuin is een plek om te ontspannen en te genieten van een goed boek. Wie buiten leest, kiest uit verschillende zitmeubels zoals een hangmat of loungestoel. Leners kunnen in alle rust met een kopje koffie verdwijnen in een andere wereld.

Schepenen Cottenie en Meuleman in de nieuwe leestuin van de bibliotheek in Scheldewindeke

Naast ontspanning biedt de leestuin ook een educatief doel. Bezoekers leren er over het belang van bijen voor het ecosysteem. Bijen spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van gewassen en het behoud van biodiversiteit.

Het ontwerp van de leestuin houdt rekening met het welzijn van bijen en de visie van de bibliotheek om een veilige haven te zijn voor de lezer. Zo draagt lokaal bestuur Oosterzele bij aan het behoud van bijen en creëert ze een omgeving waarin mens en natuur kunnen samenleven.

Net zoals bij alle nieuwe inrichtingen van de openbare ruimte, houdt lokaal bestuur Oosterzele ook hier rekening met de natuurlijke afwatering van de verharding en bijenvriendelijke beplanting.

De leestuin is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Openingsuren van de bibliotheek zijn te vinden op oosterzele.be/adressen-en-openingsuren en oosterzele.bibliotheek.be.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *