Anno 2023 is het nog steeds voor (te veel) mensen met een mobiele beperking een uitdaging om te gaan winkelen of om uit eten te gaan. Om hier verandering in te brengen slaan lokaal bestuur Oosterzele, dienst Lokale Economie en Dito vzw de handen in elkaar om hieraan te remediëren en de toegankelijkheid van de Oosterzeelse handelszaken te optimaliseren. Dit resulteert in project ‘Toegankelijk Oosterzele’.

Met dit project krijgen horeca uitbaters of lokale handelaars de kans om hun zaak toegankelijker te maken. De gemeente Oosterzele voorziet in 2024 en 2025 een subsidiebedrag van 7 500 euro per jaar om de doelstelling te realiseren. Elke geselecteerde handelszaak kan rekenen op een tussenkomst van maximum 750 euro.

foto van vzw Dito bij een bewustwordingsactie in Brugge dit najaar

Op 1 december 2023 houden de vrijwilligers die het project mee ondersteunen en Ditomedewerkers een sensibiliserende actie in Oosterzele. Tijdens dit initiatief informeren ze de lokale handelaars en registreren bij interesse enkele opmetingen in functie van mogelijke toegankelijkheidsoplossingen. In de meeste gevallen kan met een eenvoudige oplossing de handelszaak toegankelijk(er) worden,  bijvoorbeeld door een bellend of hellend vlak te plaatsen.

Geïnteresseerde handelszaken kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden bij de dienst lokale economie via: economie@oosterzele.be of op 09 362 81 17.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Anno 2023 is het hoog tijd om de toegankelijkheid van handelszaken voor mensen met een beperking eindelijk te verwezenlijken.
    Daarnaast zou er ook bereidheid moeten komen om mensen met een beperking mogelijkheden te geven tot werk ( vrijwilliger of begeleid werker) in de plaatselijke handelszaken, woonzorgcentra, gemeentediensten enz. Inclusie is meer dan een inclusieboom of plaatje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *