Vlaanderen organiseerde in 2023 het eerste Vlaamse Kampioenschap
Tegelwippen
. Er verdwenen 3 miljoen tegels of een ontharding van bijna 300 000 m². Met 5 853 gewipte tegels versloeg Oosterzele Zottegem en Erpe-Mere en wint zo de lokale competitie.

Op 21 maart 2023 schoot het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen uit de startblokken. In de praktijk betekent tegelwippen het inruilen van verharding zoals asfalt, beton, kiezels of kunstgras door bloemperken, bomen en geveltuinen. “Met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen gaan we de uitdaging aan om het grijze Vlaanderen om te toveren tot een groen paradijs”, leest de website vk-tegelwippen.be. Oosterzele nam enthousiast deel aan de wedstrijd en wipte 5 853 tegels. Met die score versloegen ze Zottegem en Erpe-Mere in de lokale derby.

Op woensdag 8 november kwam een delegatie van Breekijzer de winnaarstegel overhandigen in Oosterzele. Vzw Breekijzer is de organisatie die samen met het Departement Omgeving het kampioenschap organiseerde.

Klaas Van Cauwenberge en Christ Meuleman met de winnende tegel, nadat Oosterzele Zottegem en Erpe Mere heeft geklopt in het “tegelwippen”

Schepen Christ Meuleman lacht breed. ‘We zijn heel tevreden met de winnaarstegel. Het
is een erkenning voor de inspanning die we leverden. We wipten heel wat tegels op de
begraafplaats in Oosterzele. Maar het werk is nog niet af. Volgend jaar doen we opnieuw
mee!’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *