Op elke tweede zondag van december herdenkt Wereldlichtjesdag alle overleden kinderen. Dit jaar vindt Wereldlichtjesdag plaats op zondag 10 december. Lokaal bestuur Oosterzele nodigt alle ouders, familie en vrienden van overleden kinderen uit op een herdenkingsmoment in de tuin van het Erfgoedhuis in Moortsele om 18.30 uur.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert gemeente Oosterzele een herdenkingsmoment voor alle overleden kinderen. Ouders, familie en vrienden van overleden kinderen en iedereen die een overleden kind wil herdenken, zijn welkom op zondag 10 december om 18.30 uur in de tuin van het Erfgoedhuis in Moortsele. Bij slecht weer vindt de herdenking binnen plaats op dezelfde locatie.

Wereldlichtjesdag op zondagavond 10 december in de tuin van het Erfgoedhuis te Moortsele

Gemeente Oosterzele nodigt iedereen die ooit een kind verloor uit voor een warm moment van samenzijn om stil te staan bij het verlies. Aanwezigen krijgen de kans om een persoonlijke boodschap na te laten in de herdenking. Nadien kunnen alle aanwezigen napraten bij een warme tas soep met stokbrood.

Schepen voor niet-georganiseerd jeugdwerk, Elsy De Wilde: “Een initiatief als Wereldlichtjesdag is nodig. Onze voorbije edities toonden dat het voor een moment van verbondenheid en troost zorgt voor ouders, familie en vrienden. We staan op zondag 10 december samen stil bij de impact die de kindjes die er nu niet meer zijn, op ons leven hebben.”

De gemeente vraagt om vooraf in te schrijven via https://t.ly/Q0_Fs zodat ze alle voorbereidingen kan maken.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *