10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En dat willen we in de kijker zetten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Hoe? Gewoon door rustig te gaan zitten en een babbeltje te slaan. 

10 dagen vollen bak aandacht voor veerkracht 

Het is een vaste stip in de agenda. Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Tien dagen lang staat onze psychische gezondheid en onze veerkracht centraal onder het motto ‘Samen veerkrachtig’. Ook in Gemeente Oosterzele. Lees meer op samenveerkrachtig.be

Tijd voor ontmoeting 

De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Want plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen een van de zaken zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden … Het kon allemaal niet meer. Hoogtijd om die momenten in te halen!

‘Neem plaats op onze bank’ 

Op je gemak met iemand babbelen, dat kan nog het best op een bankje. Daarom draait de 10-daagse dit jaar ook rond een zitbank. Een zitbank nodigt uit om even tot rust te komen. Én ze stimuleert ‘toevallige’ ontmoetingen tussen mensen, wat mogelijk leidt tot verbinding met anderen. En hebben we daar nu niet allemaal heel erg nood aan? 

Klik op de foto om deze gids te downloaden

Veerkrachtig Oosterzele

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zetten we al onze zitbanken buiten en gaan we voluit voor ontmoeting. Zagen jullie de banners met de geluksdriehoek al schitteren in onze gemeente?  Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zetten we graag de #geluksdriehoek in de kijker. Wil je werk maken van je geluk? De geluksdriehoek van Gezond Leven helpt je met tools en inzichten om je gelukkig(er) te voelen. Ontdek de figuur hieronder en op www.geluksdriehoek.be. Je krijgt en leest er ook tips, oefeningen en verhalen van (bekende) Vlamingen over geluk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *