Op donderdag 16 maart organiseert NEOS Oosterzele een lezing van Ronny Anica onder de titel “Weerstand van ons lichaam tegen ziektekiemen”. Die gaat door om 14 uur in zaal De Rots te Scheldewindeke.

Na zijn vorige uiteenzetting over het ontstaan van geneesmiddelen, kon niemand vermoeden dat het onderwerp van deze lezing zo actueel zou zijn bij het uitbreken van de corona-epidemie.

Heel wat mensen stelden (en stellen) de vraag: ‘Hoe werkt dit vaccin nu eigenlijk?’ Onze gastspreker kan hierop een klaar en duidelijk antwoord geven, maar hij vindt het zijn plicht om deze vraag in een iets ruimer daglicht te beantwoorden en zich niet alleen te focussen op deze epidemie, maar meer in het algemeen ‘Hoe verdedigt ons lichaam zich tegen ziektekiemen?’.

Zijn lezing schetst duidelijk het volledige arsenaal van verdedigingsmiddelen waarover ons eigen lichaam beschikt om ‘indringers’ te lijf te gaan. Ook de manier waarop wordt deskundig uitgelegd en indien ons lichaam het niet aankan waarom ‘de pillen’ ons laatste toevlucht zijn.

Ronny Anica behaalde zijn bachelor in de klinische scheikunde in Gent, master in Marburg (D). Hij was deeltijds gastdocent serologie/immunologie aan UGent (faculteit farmacie) en werkte nagenoeg zijn volledige loopbaan in de farmaceutische sector.

Na deze interessante lezing is er nog voldoende tijd om vragen te stellen.

Inschrijven voor deze lezing, die doorgaat op donderdag 16 maart om 14 uur, kan door overschrijving van €10 (leden) of €15 (niet-leden) (Koffie en gebak inbegrepen) op het rekeningnr. BE13 2900 3121 6439 van NEOS Oosterzele vóór 13 maart met vermelding van naam en ‘ Lezing R.Anica ‘.

Locatie: Zaal De Rots – Marktplein 5 te Scheldewindeke.

Meer info bij Danielle De Loor – 09 362 65 68 – 0497 48 92 09 – danielle.deloor@telenet.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *