Op zaterdag 25 februari wordt het Vlaams wielerseizoen op gang getrokken door de Omloop Het Nieuwsblad. In de eerste 100 km kronkelt het peloton door Oosterzele en omstreken.

In het Kuipke in Gent worden de ploegen voorgesteld vanaf 9u15 (vrouwen om 11u45). Om 10u55 vertrekken de renners aan het SMAK, maar de officiële start wordt gegeven in Merelbeke dorp. Van daar gaat het via de Poel- en Vijverstraat naar Moortsele. Daar kan je het peloton rond 11u20 zien passeren.

Doortocht in Moortsele van het mannen (11u20) en vrouwen (13u50) peloton

Boven op de Spiegel slaat de karavaan linksaf richting Oosterzele. Via de Groenweg en Geraardsbergsesteenweg kruisen de renners de N42 richting Sint-Lievens-Houtem. Via Oombergen en de N46 komt men terug even in Balegem: doortocht aan ’t Hof van Oranje rond 11u40.

Lange Munte terug in ’t parcours

Daarna gaat het richting Haaghoek en Leberg, Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Kruisem. In Eke wordt de Schelde overgestoken en via Semmerzake en Baaigem gaat het terug richting Oosterzele. Op het einde van de Gaversesteenweg in Scheldewindeke draait het peloton rechtsaf richting Lange Munte, waar men de renners verwacht rond 13u30.

Daarna zijn ze definitief vertrokken naar de hellingen van de Vlaamse Ardennen. Ook de Paddestraat (doortocht rond 14u15) en Molenberg (15u10) zitten terug in het programma. Via de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg rijden ze uiteindelijk naar de aankomst in Ninove, verwacht vanaf 16u.

Parcours van de Omloop 2023 uit Het Nieuwsblad

Deelnemers

Geen Wout Van Aert of Mathieu van der Poel aan de start dit jaar. Maar met kopmannen zoals Tom Pidcock, Yves Lampaert, Tiesj Benoot, Jasper Philipsen, Greg Van Avermaet, Jasper Stuiven, Tim Wellens, Sep Vanmarcke, Alexander Kristoff, Peter Sagan en Arnaud De Lie belooft het ook zonder hen een spannende strijd te worden.

17e Omloop voor vrouwen

Ook de vrouwen rijden die zaterdag hun Omloop. Ze starten in Gent om 13u25 met eenzelfde begin als de mannen. Reken op doortochten in Moortsele om 13u50, Oosterzele om 13u55 en de Lange Munte om 14u30.

De politiezone Rhode & Schelde vraagt om de parkeerverboden te respecteren. Op grondgebied Oosterzele gelden die langs het parcours tussen 9u en 15u.

Zaterdag wordt het fris, met maxima onder de 7°C. Een (winterse) bui is niet uitgesloten.

Klik voor meer informatie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *