De strijd tegen inbraken en overlast is en blijft een prioriteit van de politiezone Rhode en Schelde.  Samen met de gemeente Oosterzele wil de politie binnenkort een bewakingscamera installeren in de Lange Ambachtstraat. Hiermee willen ze de bestaande problemen van overlast en inbraken in de zone aanpakken.

De politie wil inbraken, overlast en verkeersveiligheid inperken door gebruik te maken van camera’s. In 2020 rolden ze hiervoor het cameraproject ‘HAVIK’ uit.
Dit project maakt afhankelijk van de situatie gebruik van bewakings-, snelheids- of ANPR-camera’s (nummerplaatherkenning) en bouwt zo een cameraschild uit.

(vlnr) Burgemeester Van Durme, korpschef Asselman, voorzitter AGB De Kluize Vermeire en schepen Keymeulen
(foto via gemeente)

De Lange Ambachtstraat in Oosterzele is de hoofdader van de ambachtelijke zone langsheen de N42. De eigenaars van de bedrijfspanden klagen regelmatig over inbraken, vandalisme en overlast. Ook het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), de eigenaar van fuifzaal den Amb8, is vragende partij voor extra toezicht bij fuiven.

Na een risicoanalyse en in overleg met de gemeente, kiest de politiezone ervoor om een bewakingscamera te plaatsen op het gebouw van fuifzaal ‘den Amb8’.

‘Ik ben een tevreden man’, reageert burgemeester Johan Van Durme. ‘De ondernemers van de Lange Ambachtstraat kunnen binnenkort opgelucht ademhalen nu ze weten dat een extra oog de  buurt in de gaten houdt. De camera zal ook werk en kosten besparen voor de organisatoren van activiteiten in de fuifzaal’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *