Oosterzele heeft sinds 2022 het label van Generatie Rookvrij door alle gemeentelijke speeltuintjes rookvrij te maken. De gemeente toont in 2023 meer ambitie en maakt de buitenomgeving van alle gemeentelijke gebouwen ook rookvrij.

Generatie Rookvrij wil rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Dat kan alleen als niet roken het voorbeeld is waar kinderen en jongeren zich kunnen aan spiegelen.

Sinds 2022 zijn alle speeltuintjes in de gemeente rookvrij. Die actie is een samenwerking met de kindergemeenteraad. Oosterzele breidt de actie in 2023 verder uit. De gemeente wil dat kinderen en jongeren rookvrij opgroeien. Dit jaar pakken ze de gemeentelijke locaties aan, met de nadruk op vrije tijd.

De campagne start op wereld antitabaksdag. Vanaf 31 mei 2023 mogen personeel en bezoekers niet meer roken in en rond het gemeentehuis, de bibliotheek en het OCMW.

Vanaf 1 juli 2023 komt daar de omgeving van de sporthal en het gemeenschapscentrum De Kluize bij.
‘Het is niet de bedoeling om de rokende bezoekers weg te jagen’, zegt schepen van niet-georganiseerde jeugd Elsy De Wilde. ‘Er komen twee rookzones aan GC De Kluize en aan de sporthal. Die zones zijn niet zichtbaar voor kinderen op weg naar de sporthal of het gemeenschapscentrum. We hopen echt dat de actie bijdraagt tot een eerste rookvrije generatie in Oosterzele’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *