Kermiscomité De Windeekse Groenbuiken organiseert dit weekend, aan de start van de zomervakantie, ‘Windeke Kermis’. Van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli is er opnieuw voor elk wat wils op het Marktplein van Scheldewindeke.

De kermis wordt op vrijdag op gang gewandeld met een optocht van de Groenbuikreus met de ‘Swalm River Jazz Band’. Vertrek aan feestzaal ’t Open Vld om 17u30. Nadien worden om 19u spelers van KVV Windeke voorgesteld. De voetbalclub helpt dit jaar trouwens mee aan de organisatie van de kermis.

Muzikaal wordt het feest om 20u echt in gang gezet door Pokerface Partyband met tal van tophits, van de jaren zestig tot heden. Aansluitend verwelkomen De Groenbuiken Willy Sommers. Hij verzorgt samen met een live orkest een uitgebreid optreden en brengt zijn grootste hits. Ongetwijfeld om zo het Marktplein in lichterlaaie te zetten. Nadien kan iedereen de beentjes losdansen met DJ Christopher.

Op zondag vertrekt om 9u de 10e Oldtimer Classic tour. De Oosterzeelse Belleman verwelkomt alle bezoekers, waarna de Fanfare voor God en Vlaanderland uit Scheldewindeke het aperitiefconcert verzorgt.

Vanaf 12u kan je aansluiten voor openlucht BBQ van voetbalclub KVV Windeke. En tijdens het eten brengt The Mellvids Bigband uit Melle/Gent afternoon Swing op het plein. Na een optreden van Mini TMD crew van Toi, Moi en la Danse en Sundy Chill in de Pallieter is er om 18u30 ook een fantastisch optreden van The Midnight Gang op het podium aan Café Salamander.

Groenbuiken op de markt van Scheldewindeke (foto via de organisatie)

Ook maandag en dinsdag zijn er nog kermisactiviteiten (o.m. een concert van Samana in De Kluize). De kermis wordt afgesloten met de jaarlijkse braderie met aperitiefstand van de Windeekse Groenbuiken.

Het volledige programma is terug te vinden op groenbuiken.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *