April is in de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Ook Oosterzele zet zijn wekelijkse markten van Gijzenzele en Scheldewindeke in de kijker met extra activiteiten en prijzen.

Oosterzele organiseert elke week twee markten, telkens van 7.30 tot 12.30 uur. De markt van Gijzenzele vindt plaats op maandag op het Sint-Bavoplein, die van Scheldewindeke op woensdag op het marktplein. Tijdens de Maand van de Markt maken marktbezoekers daar kans op tal van prijzen.

Bij elke aankoop in april mag een bezoeker een kaartje invullen dat kans geeft op een prijs. Hoe meer je koopt, hoe meer je kan winnen. In de prijzenpot zitten onder meer cadeaubonnen van de marktkramers zelf. Het gemeentebestuur schenkt daarnaast ook Oh-bonnen, die je kan gebruiken bij Oosterzeelse handelaars. Provincie Oost-Vlaanderen biedt prijzen aan zoals een etentje bij een ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams, vakantiecheques en Fair Trade- en streekproducten. Begin mei worden de winnaars bekendgemaakt op de wekelijkse markt in Scheldewindeke.

In april vinden op de markt van Scheldewindeke ook extra activiteiten plaats. Scouts Sjaloom en Oxfam Wereldwinkel baten er afwisselend een koffiestandje uit. Op woensdag 13 april kakelt de Paaskip van reizend speeltheater Kip van Troje jong en oud in de juiste paassfeer. Op woensdag 27 april kom je op de stand van ngo Damiaanactie meer te weten over de binnen- en buitenlandse projecten van die organisatie en kan je gadgets kopen om hun werking te financieren.

De Maand van de Markt is een organisatie van de 5 Vlaamse Provincies in samenwerking met de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Federatie Ambulante Handel en de Vlaamse steden en gemeenten.

Meer info over de Oh-bon: https://oh-bon.be/.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *