In mei lanceerde GC De Kluize zijn nieuw seizoen, onder de noemer “Niemand die vertelt zoals gij”. Elkeen kan er zijn gading vinden voor wat betreft zowel theater-, muziek-, humor/cabaret-, dans-, circus- als familievoorstellingen. Het Kluizeteam brouwde voor het eerste post-coronaseizoen een cocktail met klassieke smaakmakers en verfrissende botanicals.

De mens wordt geboren met een opmerkelijke verbeeldingskracht en ogenschijnlijk aangeboren vermogen om verhalen te vertellen. Verhalen kunnen ons ertoe brengen de wereld op een gemeenschappelijke manier te bezien. Ze kunnen mensen verbinden, verlangens onthullen waarvan we niet wisten dat we ze hadden, ons enthousiast maken voor nieuwe ideeën en inzichten en ons inspireren om te groeien en te veranderen.

We hebben de capaciteit ontwikkeld om verhalen te verzinnen en erin te geloven. Verhalen nemen ons mee naar situaties die we nog nooit hebben meegemaakt. Ze overstijgen als het ware het hier en nu. Zo kunnen ze ons meer empathisch maken tegenover anderen. Ze laten ons de wereld van vreemdelingen zien vanuit een ander perspectief.

Na een periode waarin we ontmoeting en nieuwe verhalen schrijven ontbeerden, schotelt het Kluize team je een gevarieerd programma met 1001 verhalen voor. Van ervaren vertellers en vertellers die net aan de deur komen kloppen. Maar allen met hun eigen waardevolle verhaal. Zoals dat van jou.

Want ‘niemand vertelt zoals gij’.

Klik op de seizoensbrochure hierboven om hem online te raadplegen

‘Na corona staan we meer dan ooit stil bij het belang van ontmoeting, bij de waarde van een verhaal’, stelt Orville Cottenie. ‘Zelf muzikant zijnde, stel ik sinds de doorstart na corona vast hoe verbindend kunst in zijn ruimste vorm kan zijn. Hoe deelnemen aan het socio-culturele leven het verhaal van elk van ons mee vorm en zin geeft.’

‘Samen met mijn collega’s in de raad van bestuur en het directiecomité wil ik door het bestendigen van de performante werking van het AGB de nodige randfaciliteiten scheppen die een ruime cultuurbeleving in onze gemeente mogelijk maken’, verduidelijkt voorzitter Raad van bestuur Pieterjan Keymeulen. Niet alleen op het Kluize podium, maar ook in onze polyvalente zalen, in onze lokale gemeenschapscentra en de sporthal’.

‘Die randfaciliteiten op operationeel vlak nauwgezet en kritisch opvolgen, is één van de voornaamste speerpunten in de werking van het directiecomité’, aldus voorzitter van het directiecomité Filip Vermeiren.

De aboverkoop start op woensdag 25 mei (enkel telefonisch, via mail of live in De Kluize tijdens de openingsuren. De losse en online verkoop start op woensdag 8 juni.

Je kan je abonnement zelf samenstellen uit de voorstellingen met abotarief. Je bent abonnee vanaf minstens 4 voorstellingen (2 euro korting per voorstelling), vanaf 6 voorstellingen heb je een groot abonnement (3 euro korting per voorstelling), vanaf 8 voorstellingen en meer ben je houder van een XL abonnement (4 euro korting per voorstelling).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *