Dit weekend is het kermis in Moortsele – de laatste kermis van alle Oosterzeelse deelgemeenten en een ideale manier om de zomer af te sluiten. Jeux de boules, koers, parkkaffee, trampleinfeesten met optredens, voetbal, reuzenstoet en bal populaire zijn de ingredienten voor een feestelijk lang weekend.

Straks start de kermis met een tornooi jeux de boules om 19u in de Heemkring, gevolgd door een ‘Boule Populaire’ met discobarak om 22u.

Koers op zaterdag

Zaterdag is er koers vanaf 14u30. Het peloton rijdt 13 ronden van iets meer dan 9 km (totaal 120 km) langs de Kasteelstraat, Rattepas, Rollebaan, Vijverstraat, Poelstraat, Burg. van Gansberghelaan en keert dan terug via Zonneveld, Landskoutersesteenweg, Uilhoek en Kloosterstraat. Hou rekening met omlegging in de buurt van het parcours. Om 15u is er Parkkaffee in de tuin van het Erfgoedhuis met daarna T-dansant.

Tramfeesten

Zondag zijn er Tramfeesten. ’t Plankierke en de Zappa organiseren vanaf 11u optredens van No Sax, Zappa Dixieland Band, Tram 3, Joran, Kevain en The Fools. ’s Namiddags speelt FCE Moortsele tegen Sint-Martens-Latem.

Reuzenstoet en Bal Populaire

Op maandag volgt de traditionele reuzenstoet om 16u. Om 18u optreden Helaasheid der Zingen, gevolgd door Bal Populaire met DJ Ambriosius.

Tot en met zondagavond is er nog korting van 15% op 9860.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *