De Wettersesteenweg of N42 is een belangrijke verkeersader doorheen Oosterzele. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) heeft de plannen klaar voor de herinrichting van de weg tussen Zottegem en Wetteren, na een grondige studie, inspraakrondes en aanpassingen. Wie wil weten wat de toekomstige verkeerssituatie wordt, is welkom op 26 oktober op de infomarkt in gemeenschapscentrum (GC) De Kluize, Sportstraat 3, tussen 17 en 21 uur.

Fileleed en ongevallen

De N42 is vooral gekend voor het fileleed en de vaak dramatische ongevallen. De Wettersesteenweg is niet alleen de verbindingsweg tussen Zottegem en Wetteren, maar ook de toegangsweg naar de E40. Het drukke verkeer en het niet afgescheiden fietspad, maakt de N42 ook levensgevaarlijk voor fietsers.

3 doelstellingen

Na veel studiewerk en inspraak van bewoners, de gemeente en bedrijven, komt AWV met concrete plannen voor de vernieuwing van de N42. De focus ligt op drie doelstellingen namelijk vlot verkeer, veilig fietsen en aandacht voor de omgeving. Naast een bijkomende rijstrook in beide richtingen komt er een nieuwe carpoolparking, veilige
fietsinfrastructuur, oversteekplaatsen voor dieren, een bunker voor vleermuizen en extra groenaanplanting. Als alles vlot verloopt gaan de werken van start in 2024.

N42 als totaalplaatje

De steenweg tussen Wetteren en Oosterzele staat niet op zich. Het Agentschap benadrukt dan ook dat het bij het uitwerken van dit project rekening met de noden ten noorden van het complex E40 enerzijds en de plannen in Sint-Lievens-Esse anderzijds.

Zo wordt in de Milieueffectenstudie die op dit moment afgerond wordt rekening gehouden met de onderlinge effecten van de projecten in Wetteren, Oosterzele en Sint- Lievens-Esse.

Infomarkt licht plannen in detail toe

AWV start nu met een informatieronde in de gemeentes. Wie dat wil, kan de plannen inkijken tijdens de infomarkt op 26 oktober tussen 17 en 21 uur in GC De Kluize, Sportstraat 3 in 9860 Oosterzele.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Dag, misschien toch best de buurtbewoners persoonlijk uitnodigen want die zijn blijkbaar weer van geen tel .

  2. Krijgen bewoners eindelijk meer info over de onteigening op de infosessie? (Hoeveel meter afstaan, welke compensatie komt er, wordt er groen voorzien tussen de baan en de eigendom van de bewoners, komt er geluidspanelen/geluidsberm,…?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *