Zaterdag 26 februari opent het wielerseizoen in Vlaanderen met de Omloop Het Nieuwsblad. Het peloton passeert ook in Oosterzele.

Kort na de start van het eliterenners (mannen) in Gent om 11u rijdt het peloton via Merelbeke door het centrum van Moortsele de Ginstberg (Thorenburglaan) op richting Scheldewindeke. Dat zal rond 11u20 zijn. Via de Windekekouter rijden ze door Oosterzele centrum. Langs de Groenweg en Geraardsbergsesteenweg steekt het peloton vervolgens de N42 over richting Sint-Lievens-Houtem.

Gedetailleerde doortochten in Oosterzele uit de ‘roadmap’ van de eliterenners mannen

Vanuit Houtem rijdt men terug westwaarts richting Zottegem. Aan de N42 rijdt men terug noordwaarts richting Balegem. Men slaat dan linksaf in Yshoute-Molenstraat, zo rond 11u40. Via Gootje en Houte gaat het dan richting Velzeke.

De eerste (officieuze) helling van de dag deze zaterdag in de Omloop: de Ginstberg in Moortsele/Scheldewindeke

Na een passage rond Oudenaarde en Wannegem-Lede, rijdt het peleton dan rond 13u20 nog ’s door een stukje Oosterzele langs de Hundelgemsesteenweg.

De gemeente meldt dat het verkeer tijdens de passages niet toegelaten is op het traject. Concreet is dit tussen 11.10 uur en 11.50 uur voor de Elite-Heren en tussen 13.30 uur en 14.20 uur voor de Elite-Dames. Doortocht van de dames is dus voorzien rond 13u45 (doortocht Moortsele) en volgt dezelfde weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *