Het geboortebos ‘Lange Broucke’ in Oosterzele is in volle groei. De gemeente nodigt op zaterdag 14 oktober 120 gezinnen, met een kindje geboren in 2021, uit om een geboorteboom te planten.

Het zaadje voor de aanleg van een geboortebos/speelbos in Oosterzele, ontkiemde al in 2005. Ondertussen is het 2023 en is het bos in volle groei. De bomen van de eerste plantacties vormen al een bos, maar de gemeente blijft verder planten en uitbreiden.

Zaterdag 14 oktober is er opnieuw een plantactie. Gezinnen met kinderen geboren in 2021 kunnen een persoonlijke geboorteboom planten in het geboortebos. Na de inspanning krijgen klein en groot nog een drankje aangeboden.

het geboortebos Lange Broucke langs de Hoogkauterrede in Oosterzele

‘Het geboortebos is meer dan enkel een bos’, zegt schepen voor openbaar groen Christ Meuleman. ‘De gemeente maakt blijvend werk van de inrichting zodat de ‘Lange Broucke’ een avontuurlijke speel- en wandelplek wordt voor iedereen. De laatste aanwinst is een kijkhut waarop we het bord met de namen van alle kindjes geboren in 2021 zullen hangen’.

In het voorjaar van 2024 komen alle kinderen aan bod die geboren zijn in 2022. ‘Oosterzele is nog lang niet uitgeplant’, lacht schepen voor jeugd Elsy De Wilde. ‘We maken onze belofte waar om voor elke geboorte in Oosterzele een geboorteboom te planten in het geboortebos’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *