In samenwerking met de gemeente Oosterzele bieden medewerkers van FOD Financiën weer hulp aan inwoners bij de aangifte van hun belastingen. Dat gebeurt op dinsdag 11 juni. De plaatsen zijn beperkt en vooraf een afspraak maken is verplicht.

Je belastingbrief met kennis van zaken invullen, is niet voor iedereen weggelegd. Wie daar hulp bij wil, kan een afspraak maken voor de zitdag in Oosterzele. Dat kan door op werkdagen tussen 9 en 12 uur te bellen naar het nummer  09 363 76 74. Hou je identiteitskaart bij de hand of dat van de persoon voor wie je een afspraak maakt.
Je kan ook mailen naar zitdag@oosterzele.be en in de mail je rijksregisternummer en een uur van voorkeur vermelden.

tijd om de belastingsaangifte in te vullen

De zitdag zelf vindt plaats op dinsdag 11 juni tussen 9 en 12 en 13 en 15 uur in lokalen van het gemeentehuis. Je kan alleen naar de zitdag komen als je vooraf een afspraak hebt gemaakt, want de plaatsen zijn beperkt. Voor elke aangifte is een aparte afspraak nodig. Een afspraak duurt ongeveer 12 minuten.

Wie een afspraak heeft, neemt een aantal zaken mee zoals de identiteitskaart en pincode en fiscale attesten zoals van inkomsten, onderhoudsgeld, leningen, levensverzekeringen, giften, dienstencheques, kinderopvang … Ook het aanslagbiljet van vorig jaar meenemen, kan nuttig zijn.

Wie komt voor de aangifte van iemand anders (bijv. een familielid of zijn partner) heeft een kopie nodig van de identiteitskaart van die persoon en een ingevuld volmachtformulier dat je vindt op de website van Oosterzele.

Wellicht zal de vraag naar hulp groter zijn dan het aanbod dat FOD Financiën in Oosterzele kan bieden. Maar er zijn nog andere hulplijnen van de belastingdienst: bel naar 02 575 56 66 om een afspraak te maken. Je krijgt dan telefonisch hulp of kan eventueel naar een kantoor van de belastingdienst komen.

Wie hulp nodig heeft, wacht best niet lang om een afspraak te maken.

Meer info: https://financien.belgium.be.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *