Alle inwoners van Oosterzele kunnen vanaf maandag 15 april 2024 deelnemen aan een bebloemingswedstrijd voor voortuinen. Daarmee ondersteunen ze de biodiversiteit en fleuren ze hun woonomgeving op. Deelnemen kan in drie verschillende categorieën. In elke categorie zijn waardevolle Oh-bonnen te winnen.

Lokaal bestuur Oosterzele organiseert om de twee jaar een bebloemingswedstrijd. De wedstrijd is dit jaar aan zijn derde editie toe. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een van drie categorieën: de mooiste siertuin, de bebloeming van de gevel van een woning of appartement of een aangelegd geveltuintje en de meest ecologische, natuurlijke tuin.

Per categorie kiest de jury vijf winnaars. Die winnen volgens de rangorde Oh-bonnen van 150, 100, 40, 30 en 20 euro. Wie een juryquotering krijgt maar niet in de prijzen valt, krijgt sowieso een geschenk.

De wedstrijd zorgt er mee voor dat de biodiversiteit in de gemeente vergroot en fleurt het straatbeeld op. Meer bloemen zorgen voor een stuifmeelrijke en bijenvriendelijke omgeving, wat belangrijk is voor het in stand houden van het ecologisch systeem.

Met die wedstrijd ondersteunt het lokaal bestuur ook zijn handelaars. Het zet inwoners aan om bloemen te kopen bij de verschillende bloemenkwekers en -handelaars in Oosterzele.

Inschrijven voor de bebloemingswedstrijd kan vanaf maandag 15 april tot en met 15 mei. Dat kan via het digitaal inschrijvingsformulier op www.oosterzele.be/actueel/nieuws/schrijf-je-in-voor-de-bebloemingswedstrijd of via het papieren inschrijvingsformulier aan de balie van het gemeentehuis of de bibliotheek.

De jury bekijkt de deelnemende tuinen of gevels tijdens de komende zomermaanden. De prijsuitreiking vindt plaats in september.

Alle informatie over de bebloemingswedstrijd is te vinden op www.oosterzele.be. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *