Naar aanleiding van de stijgende coronacijfers pleit burgemeester Johan Van Durme ervoor om vaccinatie verplicht te maken, tenzij er medische redenen zijn om dit niet te doen. Hij neemt daarbij een resoluut standpunt in de vaccinatiediscussie.

Op een paar gemeenten in Henegouwen na kleuren alle Belgische gemeenten donkerblauw. De werkelijkheid op het terrein past niet meer in de gehanteerde schaal, waarbij de donkerste kleur op de kaart gemeenten weergeeft waar het aantal besmettingen (herrekend per 100.000) boven de 600 ligt. In Oosterzele en omliggende gemeenten is dat cijfer opgelopen tot ruim boven de 1.000 (per 100.000). Met andere woorden, meer dan 1% van de bevolking is op dit moment besmet. In Oosterzele zijn er 170 besmettingen genoteerd in de laatste twee weken op een inwonersaantal van 13.740. Herrekend per 100.000 is dit dus 1.237.

Cijfers per gemeente van vrtnws (situatie 17/11/21) met als bron Sciensano

Update per 1 december: intussen is het aantal besmettingen in Oosterzele volgens dezelfde bron opgelopen tot 495 (of 3.063 per 100.000), dus bijna verdrievoudigd in 2 weken tijd!

“Waarom aanvaarden de mensen geen goed werkend vaccin?” vraagt de burgemeester zich af. De helft van de patienten die op intensieve zorg belanden zijn niet gevaccineerd en dit is te vermijden. “De werkdruk voor de zorgsector en het uitstellen van andere medische zorg is onaanvaardbaar”, stelt Van Durme.

Vaccin wordt geweigerd, behandeling niet

De burgemeester van Oosterzele vindt het contradictorisch dat deze vaccinweigeraars, eens ze in het ziekenhuis en misschien wel op intensieve zorg belanden tóch medische zorg aanvaarden, inclusief eventueel infuus en inspuitingen, om te genezen.

“Door deze niet gevaccineerden komen onze leerlingen, studenten, zorg en werkenden onnodig in gevaar. Onze jongeren moeten naar school kunnen blijven gaan en de economie moet ook de nodige zorg krijgen”, besluit Van Durme.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Misschien moet men vanuit politieke zijde eens correct omgaan met de info die men verspreid . Eerst moest men geen mondmasker dragen maturelijk niet er waren geen mondmaskers ze hadden ze vernietigd dan moest men er dragen pas als ze beschikbaar waren . De scholen middelbaar en lager onderwijs moesten niet gevaccineerd worden terwijl daar meestal de broeihaarden waren maatregelen hoefde niet volgens de minister van onderwijs dit terwijl het meer dan eens bewezen was dat de cijfers omhoog gingen na de vakanties . Toen men met de vaccinatie begon zou alles opgelost zijn als men zeventig procent van de bevolking gevaccineerd was we zitten nu op negentig procent nog niet opgelost . Dus wijst men de niet gevaccineerden aan als zondebok . Kan het nog duidelijker welk zooitje de politiek er van gemaakt heeft . PS ik ben wel gevaccineerd maar heb geen idee welke schade die vaccinatie mij in de toekomst zal brengen want wees eerlijk een vaccin op zo een korte tijd ontwikkeling ik heb er mijn twijfels bij . Mu gaan die heren de jacht openen op niet gevaccineerden foei heren politiekers .

 2. Even de juiste feiten; een meerderheid in het ziekenhuis nu zijn weldegelijk volledig gevaccineerden die er liggen. Ook niet gevaxten liggen er maar de gevaccineerden nemen meer en meer de overhand al proberen ze dit wel zoveel mogelijk te verzwijgen.

  Wat men ook niet weet is of dat vaccin binnen bv 5 a 20 jaar schade berokkent aan je lichaam of niet, dat weten ze gewoonweg niet.
  Er is nog nooit zo snel een vaccin gemaakt en goedgekeurd.

  Men zei ook dat een vaccin nemen dat je na 12 dagen of vanaf 12 dagen niet meer besmet kan raken, Pierre Van Damme zei dat. Wat een pinokkio.

  Men zei ook; als 70% gevaxt is kan het virus zich niet meer verspreiden.

  Nog zei men: het vaccin zorgt ervoor dat je niet ziek wordt.
  Dat is een officiële papier die we in de bus hebben gekregen toen met die uitleg er op.

  Toen ik me liet vacvineren heeft men ook zitten liegen tegen mij; ik had een eigen (nieuw) stoffen masker aan en men zei: dat mag niet, het moet een chirurgische masker zijn. Ik heb dat nadien nog eens gecheckt en dat is dus onzin. Op het officiële papier die we krijgen staat klaar & duidelijk dat een stoffen masker weldegelijk mag.
  Men mag tegen dat personeel dus duidelijk maken dat ze niemand mogen weigeren als die een stoffen masker zou aan hebben. Mocht ik al ooit achter een 3de gaan dan doe ik mijn stoffen masker aan, genoeg voor betaald.

  Ik heb me ook laten vaccineren omdat ze zeiden (politici) : we moeten gevaxte mensen belonen en de maskers gaan weg en geen qr code ook. Alweer gelogen.
  Ik heb bij deze geen zin meer in een 3de prik. Ik heb corona gehad en hard ziek ben ik absoluut niet geweest dusja…
  Ik ga geen 365 dagen lang of langer een masker dragen, no way, dan ook geene 3de prik hier, zo simpel is het voor mij.
  Ik kan er niet goed tegen, daarom dat ik er een bloedhekel aan heb aan dat masker aan te doen.
  Te warm, te weinig adem, zeker bij inspanning en/of wat warmer weer heb ik problemen.

  Ook een qr code is compleet zinloos en schande dat iedere onnozele pipo u zit te controleren en wetende dat dat 0.00 helpt om het virus tegen te gaan. Kan niet voor mij, schending vd privacy.

  Verplichte vaccinatie kan echt niet en als u het wil verplichten doe het dan vanaf 50 jaar, vd grootste groep mensen die het meeste problemen hebben.
  Maar ik ben absoluut geene voorstander van gedwongen vaccinatie en ook niet vh gedwongen masker overal te dragen.

  De reden wrm de cijfers stijgen is puur en alleen doordat we overal met teveel binnen kruipen zoals het sportpaleis en overvolle cafe’s en dergelijke meer en vaak op plaatsen die niet goed verlucht zijn. Dat is het probleem. Een masker en qr code lossen niks van dat probleem op, wakker worden.

  En dan zwijg ik nog van Marc Van Ranst en een aantal anderen wat voor onzin die al zitten verkopen hebben, onvoorstelbaar.

  Ook op de markt een masker dragen die volledig in openlucht is is compleet zinloos. Het is niet dat er hier 1000 man loopt (en dan nog). Echt zinloos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *