Naar aanleiding van de stijgende coronacijfers pleit burgemeester Johan Van Durme ervoor om vaccinatie verplicht te maken, tenzij er medische redenen zijn om dit niet te doen. Hij neemt daarbij een resoluut standpunt in de vaccinatiediscussie.

Op een paar gemeenten in Henegouwen na kleuren alle Belgische gemeenten donkerblauw. De werkelijkheid op het terrein past niet meer in de gehanteerde schaal, waarbij de donkerste kleur op de kaart gemeenten weergeeft waar het aantal besmettingen (herrekend per 100.000) boven de 600 ligt. In Oosterzele en omliggende gemeenten is dat cijfer opgelopen tot ruim boven de 1.000 (per 100.000). Met andere woorden, meer dan 1% van de bevolking is op dit moment besmet. In Oosterzele zijn er 170 besmettingen genoteerd in de laatste twee weken op een inwonersaantal van 13.740. Herrekend per 100.000 is dit dus 1.237.

Cijfers per gemeente van vrtnws (situatie 17/11/21) met als bron Sciensano

Update per 1 december: intussen is het aantal besmettingen in Oosterzele volgens dezelfde bron opgelopen tot 495 (of 3.063 per 100.000), dus bijna verdrievoudigd in 2 weken tijd!

“Waarom aanvaarden de mensen geen goed werkend vaccin?” vraagt de burgemeester zich af. De helft van de patienten die op intensieve zorg belanden zijn niet gevaccineerd en dit is te vermijden. “De werkdruk voor de zorgsector en het uitstellen van andere medische zorg is onaanvaardbaar”, stelt Van Durme.

Vaccin wordt geweigerd, behandeling niet

De burgemeester van Oosterzele vindt het contradictorisch dat deze vaccinweigeraars, eens ze in het ziekenhuis en misschien wel op intensieve zorg belanden tóch medische zorg aanvaarden, inclusief eventueel infuus en inspuitingen, om te genezen.

“Door deze niet gevaccineerden komen onze leerlingen, studenten, zorg en werkenden onnodig in gevaar. Onze jongeren moeten naar school kunnen blijven gaan en de economie moet ook de nodige zorg krijgen”, besluit Van Durme.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Misschien moet men vanuit politieke zijde eens correct omgaan met de info die men verspreid . Eerst moest men geen mondmasker dragen maturelijk niet er waren geen mondmaskers ze hadden ze vernietigd dan moest men er dragen pas als ze beschikbaar waren . De scholen middelbaar en lager onderwijs moesten niet gevaccineerd worden terwijl daar meestal de broeihaarden waren maatregelen hoefde niet volgens de minister van onderwijs dit terwijl het meer dan eens bewezen was dat de cijfers omhoog gingen na de vakanties . Toen men met de vaccinatie begon zou alles opgelost zijn als men zeventig procent van de bevolking gevaccineerd was we zitten nu op negentig procent nog niet opgelost . Dus wijst men de niet gevaccineerden aan als zondebok . Kan het nog duidelijker welk zooitje de politiek er van gemaakt heeft . PS ik ben wel gevaccineerd maar heb geen idee welke schade die vaccinatie mij in de toekomst zal brengen want wees eerlijk een vaccin op zo een korte tijd ontwikkeling ik heb er mijn twijfels bij . Mu gaan die heren de jacht openen op niet gevaccineerden foei heren politiekers .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.