Tijdens de week van de korte keten van 13 tot 21 mei organiseert Lokaal bestuur Oosterzele een wedstrijd waarbij een pakket met korte keten producten te winnen valt. Zo wil Oosterzele aandacht vragen voor het principe van korte keten en mensen stimuleren om meer via de korte keten aan te kopen. Korte keten heeft betrekking op de lokale economie, op landbouw en op duurzaamheid. 

Land- en tuinbouwers die volgens het korte keten principe werken, verkopen (een deel van) hun producten rechtstreeks aan consumenten, winkels, horecazaken, rusthuizen of grootkeukens. Er zijn minder of geen tussenschakels. Dat systeem heeft voordelen voor de landbouwer.

Oosterzele promoot haar korte keten producenten met een wedstrijd (foto facebook gemeente)

“Landbouwers zijn voor hun prijs niet afhankelijk van grote spelers. Ze kunnen hun prijs zelf kiezen. In Oosterzele zijn er een tiental producenten die via dit principe werken”,  zegt schepen van landbouw Els De Turck.

“Korte keten staat ook voor eerlijke handel bij ons in de buurt. Oosterzele heeft groentelers, maar ook bierbrouwers, een jeneverstokerij en een wijndomein. We zijn echte Bourgondiërs”, voegt De Turck toe.

Een lijst van Oosterzeelse korte keten producenten is te vinden op de website oosterzele.bibliotheek.be/lekker-oosterzeels. Producenten uit Oosterzele die starten of gestart zijn met korte keten die niet op de lijst staan, mogen mailen naar toerisme@oosterzele.be.

Raad het gewicht van een zak Rodelandmeel

Deelnemen aan de korte keten wedstrijd kan van 13 tot en met 21 mei. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek staat er een zak Rodelandmeel. Wie het gewicht van de zak meel kan raden, wint een pakket vol lekker Oosterzeelse producten. Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op www.oosterzele.be

Waar kan je de zak bloem vinden?

  • Zaterdag 13 mei: gehele dag in de bibliotheek
  • Maandag 15 mei: markt Gijzenzele van 10 – 11 uur en nadien opnieuw de gehele dag in de bibliotheek
  • Dinsdag 16 mei: gemeentehuis van 8.45 – 12 uur (tijdens het onthaal) en nadien opnieuw de gehele dag in de bibliotheek
  • Woensdag 17 mei: markt Scheldewindeke van 10 – 11 uur en nadien opnieuw de gehele dag in de bibliotheek
  • Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de zak bloem in de bibliotheek aanwezig maar deze is door het verlengd weekend gesloten

Deelnameformulieren kan je achterlaten in de brievenbus van de bibliotheek tot en met zondag 21 mei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *