Het vertrek van de Sint is het startschot voor de kerst- en eindejaarsperiode. Vanaf donderdag 7 december steekt Oosterzele haar nieuwe kerstverlichting aan. Dit jaar gaan ze voor een energiearm, duurzaam en ecologisch alternatief.

Donderdagavond 7 december zullen er ongeveer 60 lichtgevende kerstballen branden in het centrum van Oosterzele, maar ook in de andere deelgemeenten. Op de pleintjes en aan de kerken komen extra ornamenten.

Schepen Meuleman met de nieuwe kerstverlichting

Dit jaar gooit het gemeentebestuur het over een andere boeg. Ze kiezen voor een energiearm, duurzaam en ecologisch alternatief. De kerstverlichting werkt op batterijen, die opladen via kleine zonnepanelen. Zelfs tijdens de donkerste dagen is de opbrengst voldoende om te zorgen voor sfeer.

Schepen voor klimaatbeleid Christ Meuleman is helemaal klaar voor de eindejaarsperiode: ‘Ik ben trots dat ik onze energiearme verlichting kan voorstellen. Er komt geen elektriciteit meer aan te pas. De verlichting is sfeervol maar ingetogen en zorgt voor minder lichtpollutie. We gaan dit jaar voor een zichtbare sterrenhemel, geflankeerd door stemmige verlichting. Alleen maar voordelen dus’.

Bezoek onze webshop op 9860.be/shop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *