Oosterzele organiseerde op vrijdagavond 8 december naar jaarlijkse traditie de Sportawards. De Sportawards zetten de prestaties van Oosterzeelse sporters en clubs in de kijker. De awards huldigden 21 ploegen of individuen, die elk met een award en gadget naar huis gingen. Tijdens de avond genoten de aanwezigen van verschillende sportdemonstraties.

De Sportawards vonden plaats op vrijdagavond 8 december in Gemeenschapscentrum De Kluize. 21 ploegen of laureaten uit verschillende sportdisciplines werden in loop van de avond gehuldigd. Als blijk van waardering voor hun sportprestaties, kregen de laureaten een award en gadget als cadeau. Tussen de huldigingen door, genoten de aanwezigen van demonstraties van turnclub Olympia Oosterzele, dans- en balletschool Toi, Moi et la danse en rolstoeldansen van Sofie Cox.

Uitreiking sportawards Oosterzele (foto gemeente Oosterzele)

Laureaten

Turnclub Olympia Oosterzele viel als eerste in de prijzen. Het duo Axl Van Lierde en Nora De Neve, trio Mirre De Boever, Amelie De Poortere, Renée Veeckman, trio Zowee-Marie O’Conner, Aiko Decan, Marie Mahieu en trio Kaat Schepens, Julie Thevissen, Phebe Vekeman gingen met awards voor acrogym naar huis. Wolf Claeys kreeg een award voor tumbling.

De prijzen in de categorie dans werden uitgedeeld aan Lena Hulselmans (Toi, Moi et la danse), Elena De Cock (Toi, Moi et la danse), Margot Depaepe (Toi, Moi et la danse), Mini TMD-crew (Toi-Moi et la danse) en Aurélie Accou (Natural Born Dansers).

Voor atletiek werden Patricia Van Delsen (Koninklijke Racing Club Gent), Marnix De Bruycker (Vlierzele Sportief Atletiek) en Jenna De Smet (KAA Gent Atletiek) in de bloemetjes gezet. Andreas Van der Meulen (karateclub Tomodachi Oosterzele) en Kamiel Crucke (karateclub Tomodachi Oosterzele) gingen elk met een award naar huis voor hun karateprestaties.

Alle laureaten op het podium bij de uitreiking van de sportawards Oosterzele (foto gemeente Oosterzele)

De prijs voor groepsprestatie minivoetbal ging naar MVC Gijzenzele. Mila De Carne (zwemclub First Zottegem) en Lara De Carne (zwemclub First Zottegem) kregen elk een award voor hun individuele zwemprestatie. Voor het kunstwielrijden vielen Tatika Bovendaerde (WC Arnold Standaert Wondelgem Kunstwielrijden) en Jens Verhofstadt (WC Arnold Standaert Wondelgem Kunstwielrijden) in de prijzen.

Katrijn de Clercq werd als laatste individueel gefeliciteerd op het podium voor haar deelname met de nationale ploeg aan verschillende Europese en wereldkampioenschappen, zowel op de piste als op de weg.

Schepen van Sport, Elsy De Wilde: “Sport leeft in Oosterzele. Het is fijn om te zien hoeveel jongeren en volwassenen kiezen om te sporten. We hebben alvast veel talent hier in Oosterzele. Alle sporters investeren veel tijd en energie in hun sport. Ik ben dan ook blij dat we ze als gemeente kunnen bedanken voor die investering.”

Dit weekend nog 15% korting op de webshop 9860.be/shop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *