Tijdens de donkere maanden is inbraakpreventie belangrijk. Maar ook het aantal slachtoffers van cybercriminelen neemt toe. Daarom organiseert de gemeente Oosterzele in samenwerking met de lokale politie Regio Rhode & Schelde een infoavond op woensdag 13 december in Gemeenschapscentrum De Kluize.

Inbraakbeveiliging

In 2022 werden 241 inwoners van de politiezone Rhode & Schelde het slachtoffer van een woninginbraak. 59% van deze inbraken vond plaats in de maanden november, december, januari en februari. Op de infoavond geeft een diefstalpreventieadviseur tips om een woning te beveiligen tegen inbraken.

Cybercriminaliteit

Steeds meer mensen krijgen te maken met computercriminelen, die telkens slimmer te werk gaan om persoonlijke informatie te stelen via nagemaakte websites van bedrijven of banken. Op woensdagavond 13 december komen inwoners meer te weten over verschillende vormen van cybercriminaliteit, samen met tips om ertegen te wapenen.

De politiezone Rhode & Schelde is actief in Oosterzele, Melle, Merelbeke en Destelbergen.

Programma

De infoavond vindt plaats in de foyer van Gemeenschapscentrum De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke. De infoavond is gratis, geen inschrijving nodig.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19u30: Ontvangst
  • 20u: Intro
  • 20u05: Cybercrime
  • 21u05-21u15: Pauze
  • 21u15-22u15: Inbraakpreventie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *