Op zondagvoormiddag 4 februari organiseerde CD&V Oosterzele voor haar leden haar traditioneel nieuwjaarsontbijt met bubbles, ditmaal in zaal Sekuurne in Balegem. Gastspreker was vicepremier en minister van financiën Vincent Van Peteghem. Op deze interne ledenvergadering krijgen de leden ook de primeur van de plannen van CD&V met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Na 24 jaar burgemeesterschap staat Johan Van Durme het lijsttrekkerschap af aan schepen Christ Meuleman. Hij zal een sterk vernieuwde en verruimde lijst trekken.

Voorzitter Marc De Clercq: “Ook de komende jaren wil CD&V als vaste partner de Oosterzelenaren een modern en efficiënt bestuur geven dat de landelijkheid wil bewaren, inspeelt op nieuwe noden en verwachtingen en Oosterzele verder uitbouwt tot een warme gemeente waar het voor iedereen goed is om te wonen, te werken en te leven. Christ is de ideale persoon om dit project verder te trekken. Als coördinerend directeur van een scholengemeenschap (St.-Franciscus met 300 personeelsleden en meer dan 2800 leerlingen) weet hij wat organiseren is. Hij staat dicht bij de mensen en weet wat de noden van jong en oud zijn”.

“Hij kent de gemeentedossiers als geen ander, geeft nooit op en kan een dossier door de administratieve molen sleuren”, aldus de voorzitter van de Oosterzeelse CD&V afdeling. “Hij is een ploegspeler die zich goed weet te omringen en mensen kan motiveren en enthousiasmeren. Dat heeft hij onder meer bewezen als drijvende kracht van Bruisend Balegem, het tweejaarlijks gratis dorpsevenement waarmee hij Balegem op de kaart zette. Kortom, bij hem geen holle slogans maar concrete daden”.

Lijsttrekker Christ Meuleman op de foto met minister Van Peteghem

Lijsttrekker Christ Meuleman: “We willen samen zorgen voor een Oosterzele waar elke inwoner zich thuis voelt, van geboren worden tot afscheid nemen. We werken momenteel heel hard aan een nieuw verbindend project waarvan heel wat bouwstenen de voorbije jaren reeds werden aangebracht. Verbindend betekent samen met anderen en voor anderen. Onze inwoners kunnen hiervoor tevens rekenen op de inzet en het engagement van ervaren beleidsmensen, vertegenwoordigers uit vele verenigingen, wijken, deelgemeenten en professioneel werkzaam in een variëteit aan sectoren. Kortom: wij hebben heel wat expertise in huis!”

Nieuwe krachten

“Daarnaast zullen heel wat nieuwkomers, tevens verruimers hun schouders onder dit boeiend project zetten” aldus de schepen van openbare werken. “Hou onze communicatie in het oog. De komende weken zullen we jullie meenemen in ons toekomstverhaal met veel ruimte om ook naar jullie verhaal te luisteren. We kiezen voor ervaring en nabijheid maar ook voor durf en geloof in de toekomst van onze prachtige gemeente. Met onze mensen zit je goed!”

Op de receptie stelde Meuleman zijn ploeg voor met de huidige mandatarissen maar ook met nieuwe mensen die op de lijst zullen staan waaronder Danny Meersman, voorzitter Landelijke Gilde Oosterzele en Filip Van Bockstaele, professor levensmiddelentechnologie aan de UGent. In de komende maanden volgen nog aankondigingen.

De voltallige CD&V-ploeg van Oosterzele samen met de Oost-Vlaamse mandatarissen in Café Sekuurne (Balegem)

Minister Van Peteghem luistert naar Oosterzeelse boeren

Naast parlementsleden Joke Schauvliege, Robrecht Bothuyne en Stijn De Roo was ook vicepremier en minister van financiën Vincent Van Peteghem afgezakt naar Oosterzele. Hij wil dat CD&V een sterk verhaal brengt bij de verkiezingen en toonde respect voor werkende families die hun deel van de belastingen betalen. Hij is fier op de verwezenlijkingen van de federale overheid zoals de staatsbon en de vergroening van het wagenpark. Problemen zijn niet op te lossen met een vingerknip zoals de extreme partijen laten uitschijnen, maar door er dagelijks aan te werken.

Bij zijn vertrek nam de minister nog de tijd om te luisteren naar een delegatie Oosterzeelse boeren die hadden verzameld op de Pastorieberg in Balegem.

Oosterzeelse boeren in gesprek met minister Van Peteghem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *