De deelnemers van de kindergemeenteraad in Oosterzele zijn vastbesloten om te strijden tegen zwerfvuil met de hulp van kindvriendelijke vuilbakken. De beren, dolfijnen en kikkers krijgen een strategische plek op de gemeentelijke speelpleintjes. De Milieu- en Natuurraad ondersteunt het initiatief en sponsort een deel van de aankoop.

Zwerfvuil was het hoofdthema van de kindergemeenteraad van 15 februari 2024.
Daarom zijn de leden van de gemeenteraad vastbesloten om hun leeftijdsgenoten in de toekomst aan te zetten tot meer netheid. Vanuit hun ervaring weten ze namelijk dat de hoofdredenen voor het achterlaten van zwerfvuil luiheid en vieze en stinkende vuilbakken zijn.

Leden van de kindergemeenteraad met kindvriendelijke vuilbakken, geflankeerd door Christ Meuleman (schepen klimaatbeleid), Elsy De Wilde (schepen niet-georganiseerde jeugd) en Gijs DuLaing (penningmeester MiNaraad)
(foto via gemeente)

Daarom adviseert de kindergemeenteraad het bestuur om kindvriendelijke en aantrekkelijke vuilbakken aan te kopen en die op strategische plekken op de speelpleintjes te plaatsen.
Nog voor het paasverlof zullen 10 vuilbakken in de vorm van een kikker, dolfijn en beer de oude exemplaren vervangen.

De Milieu- en Natuurraad (MiNaraad) ondersteunt de betrokkenheid van de jeugd tegen zwerfvuil. Daarom sponsort de adviesraad de aankoop van 3 kindvriendelijke vuilbakken.

Schepen van niet-georganiseerde jeugd Elsy De Wilde is trots op de jonge raadsleden. ‘Zij willen zich echt inzetten voor een gezonde en schone leefomgeving en reiken het bestuur toffe ideeën aan om hun leeftijdsgenoten mee te nemen in die denkwijze’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *