Groen politici steken op Valentijn traditioneel de treinreiziger een hart onder de riem in de Oosterzeelse stations.

Met Valentijn verrassen we graag onze geliefde. Bij Groen zijn alle gebruikers van openbaar vervoer geliefd, en dat laten we merken! Ook dit jaar bevolken we met Groene doeners treinstations in Oosterzele om de treinreiziger te steunen met een hartverwarmend kaartje.

Van Merelbeke tot Balegem

Het openbaar vervoer werd eerder afgebouwd dan uitgebouwd. Denk maar aan de commotie over afgeschafte haltes of stations, langere busritten, minder ritten en afgebouwde loketdiensten. Groen wil beter en goedkoper openbaar vervoer en uitgebreidere service, óók buiten de steden. Daarom bundelen Groen Oosterzele en Groen Merelbeke en Melle de krachten. ‘We voeren actie van Merelbeke tot Balegem,’ zegt Oosterzeels raadslid Maaike Afschrift.

Beeld van de Valentrein actie vorig jaar.

Een gezamenlijke actie over 2 gemeenten heen

‘In Gontrode, waar reizigers uit Oosterzele en Melle opstappen, opereren we opnieuw gezamenlijk,’ vult Kathleen Snyers, raadslid in Melle, aan. En ook Roswitha Gerbosch tekent present. ‘Ik vertegenwoordig eigenlijk alle drie de gemeenten,’ lacht Roswitha. ‘Geboren en getogen in Gontrode, 8 jaar raadslid in Oosterzele en nu actief bij Groen Merelbeke.’

Met de actie Valentrein willen we er vandaag – meer dan ooit – voor pleiten dat
het openbaar vervoer een aantrekkelijke keuze is, voor íedereen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *