NEOS Oosterzele organiseert op dinsdag 19 maart een lezing door Prof. dr. ir. Jos Vander Sloten over ‘Robots en computers in het operatiekwartier’. Dat gaat door in De Rots (Scheldewindeke) om 14u.

Professor dr. ir. Jos Vander Sloten is een burgerlijk elektrotechnisch werktuigkundig ingenieur, doctor in de Toegepaste Wetenschappen, hoogleraar aan de KU Leuven en afdelingshoofd biomechanica.

In deze voordracht wordt uitgelegd en aangetoond dat de patiënt geen angst hoeft te hebben voor deze technologische vernieuwingen in de gezondheidszorg, de chirurg wordt niet vervangen door een robot.

Jos Vander Sloten op uitnodiging van NEOS in Scheldewindeke op 19 maart (foto via NEOS)

De voordracht behandelt verschillende chirurgische disciplines zoals orthopedie — plaatsen van heupprothesen en knieprothesen — en urologie waar robots een duidelijk potentieel hebben. Verschillende prothesen worden getoond en operatietechnieken worden met video’s geïllustreerd. Computers ondersteunen de diagnose van ziektes, helpen bij de voorbereiding en planning van een operatie en sturen zelfs robots aan die de chirurg helpen bij de operatie.

Hartelijk welkom op deze boeiende voordracht !

Inschrijven kan door overschrijving van €10 (leden) of €15 (niet-leden) (Koffie en gebak inbegrepen) op het rekeningnr. BE13 2900 3121 6439 van NEOS Oosterzele vóór 13 maart met vermelding van ‘Naam + voornaam + Lezing Prof. Vander Sloten’.

Meer info Ronny ANICA – 0476 29 34 49 – ronny.anica@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *